Trompettist pur sang

Andre was sinds 1990 als trompettist en vanaf 1997 als solotrompettist verbonden aan het Rotterdams Philharmonisch orkest, een modern orkest met sterke wortels in de traditie van de klassieke muziek en het temperament van de thuishaven Rotterdam. Het orkest speelt in binnen- en buitenland en is beroemd om de klassieke muziek die wordt gecombineerd met disciplines als beeldende kunst, film of dans. Zowel gevestigde namen als jong talent vinden bij het orkest een podium en dat deze aspecten maken dat dit orkest naadloos bij Andre past.

Op zoek naar een trompettist?

Andre vindt dat er meer is dan het spelen van de noten als trompettist: oneindige nieuwsgierigheid en gedrevenheid om te communiceren zijn voorwaarden voor een performance op het podium, welk podium dat ook is. Als trompettist heeft hij een niet te beteugelen energie en is bedenker van vele concepten om mensen en musici bij elkaar te brengen en in beweging te brengen. Andre is een trompettist die als missie heeft om mensen bij zichzelf te brengen en daardoor gezamenlijke waarde te creëren.

Activiteiten als trompettist

Andre was als solotrompettist verbonden aan het Rotterdams Philharmonisch Orkest, maar was ook jarenlang lid van het Nederlands Blazers Ensemble, dat bij het grotere publiek bekend is van de Nieuwjaarsconcerten die ieder jaar door de VARA op televisie worden uitgezonden. Zijn solo in het stuk “Beirut” van Ibrahim Maalouf is inmiddels veelbekeken op Youtube. Andre geeft regelmatig masterclasses en hij is docent aan het Rotterdams conservatorium Codarts. Samen met de vier andere beste trompettisten van Nederland uit de jazz, pop en klassieke muziek heeft Andre Trompetten van Oranje opgericht.  Deze 5 trompettisten verzorgen regelmatig optredens in het land, waarbij steevast het spreekwoordelijke dak eraf gaat.

Kom in contact met Andre

Meer weten over zijn activiteiten in de muziekwereld of als spreker, innovator? Neem dan direct contact met hem op.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin