Over Andre; Ontroeren – Verbinden – Inspireren

Als klein kind had Andre Heuvelman (1966) al een grote liefde voor het maken van muziek. Bij toeval kwam de trompet op zijn pad, alleen was door zijn handicap (een te korte onderarm en een slappe pols) dit instrument een grote uitdaging. Door zijn nuchtere aanpak om te gaan voor wat hij in de muziek wilde bereiken, heeft Andre een bijzonder levensverhaal te vertellen. Daarom wordt Andre regelmatig als key note speaker gevraagd om publiek te ontroeren, te verbinden en te inspireren. Met zijn prachtige muziek en een aanstekelijke kwetsbaarheid en enthousiasme vertelt hij zijn verhaal en daagt hij zijn toehoorders uit om op hun eigen podium te durven staan.

Trompettist pur sang

Andre was sinds 1990 als trompettist en vanaf 1997 performer als solotrompettist verbonden aan het Rotterdams Philharmonisch Orkest, dat bekend is vanwege bijzondere concerten in ’s werelds mooiste concertzalen. Andre is een voormalig lid van het Nederlands Blazers Ensemble, dat bij het grotere publiek bekend is van de Nieuwjaarsconcerten die ieder jaar door de VARA op televisie worden uitgezonden. In februari 2014 verzorgde het Nederlands Blazers Ensemble ook het dankfeest voor Prinses Beatrix. Andre geeft regelmatig masterclasses en hij is docent aan het Rotterdams conservatorium Codarts.

Iedereen zijn eigen podium

Andre vindt dat er meer is dan het spelen van de noten: oneindige nieuwsgierigheid en gedrevenheid om te communiceren zijn voorwaarden voor een carrière op het podium, welk podium dat ook is. Hij heeft een niet te beteugelen energie en is bedenker van vele concepten om mensen en musici bij elkaar te brengen en in beweging te brengen. Zijn missie is om mensen bij zichzelf te brengen en daardoor gezamenlijke waarde te creëren. De vele initiatieven die hij inmiddels heeft ontplooid zijn hier getuige van.

Activiteiten

In 2013 heeft hij zijn soloalbum “AfterSilence” uitgebracht, waarvan de muziek de universele taal van ontroering, verbinding en inspiratie spreekt. Buiten de vele concerten van het Rotterdams Philharmonisch Orkest en het Nederlands Blazers Ensemble is Andre door het jaar heen ook actief op andere muzikale fronten. In 2014 werd hij uitgenodigd om in aanwezigheid van Koningin Máxima de prestigieuze Markthal in Rotterdam muzikaal te openen. Op de radio was Andre te horen in het Radio4-programma “Een goedemorgen met….” en op televisie was hij te zien in het programma “De Nachtzoen”. Hij verzorgde optredens bij o.a. Ziggo, de Nierstichting en was hij op uitnodiging van Radboud UMC key note speaker op de European Listening and Healthcare Conference, waarbij hij aan de hand van zijn muziek het thema “Luisteren in de zorg” besprak.

Inspiratiegesprek

Plan hieronder een gratis online inspiratiegesprek met Andre in om ideeën te krijgen over hoe jij in jouw organisatie de ruimte kunt maken voor verandering!

 


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin