Laat je zien!

Organisaties zijn sinds jaar en dag bolwerken van structuren. Belangrijk lijkt me, anders zouden ze er niet zijn. In die structuren zijn er taken en functies. Manager, receptioniste, CEO of schoonmaker. Geeft een lekker helder beeld van bij wie je voor wat moet zijn met de daarbij behorende verantwoordelijkheden. Zo is het in bedrijven en instellingen maar ook in de politiek, in je voetbalteam of je gezin.

Structuur, taak en verantwoordelijkheid. Ik kijk naar mijn zoontje van 6. De jongste van onze 4 kids. Natuurlijk heb ik een structuur nodig vanuit mijn taak als vader en vanuit die verantwoordelijkheid handel ik. En over die verantwoordelijkheid: ik merk dat dat een lastige voor me is. Ik merk dat mijn zoontje geen boodschap heeft aan mijn verantwoordelijkheid als vader die vanuit structuur en taak handelt. Hij wil gewoon dat ik me laat zien als mens met een passie, lek en gebrek en vooral dat ik happy ben. Voorbeeld zijn van lekker in mijn vel zitten. Dat brengt me eigenlijk bij een andere gedachte. Hij wil dus eigenlijk dat ik me laat zien als mens en vanuit dat contact mijn verantwoordelijkheid neem in een taak en de structuur.

Ergo.. Even terug.. Je bent dus CEO of schoonmaker in je organisatie en krijgt dus misschien wel meer beweging en contact wanneer je jezelf als mens eerst laat zien. Daar is een veilige omgeving voor nodig. Moet je je voorstellen hoe dat in de praktijk gaat werken. Dat zal mensen meer productief maken doordat ze willen leren en bijdragen. Als ik als muzikant eerst probeer contact te maken met het publiek door achter mijn trompet vandaan te komen om me te laten zien en mijn skills als musicus dan pas aanwend, zal ik meer mensen bereiken. Dat is interessant. Daar moet je durf voor hebben. En op jezelf als mens vertrouwen. En veiligheid in jezelf voelen.

Mooi dat een kind je dat leert.