Raken, daar noem je wat! Geraakt worden. Ja, daar kunnen we allemaal boeken over schrijven. Ali B die a l’improviste bij DWDD rapt wordt talloze keren op sociale media gedeeld. Zo zijn er talloze voorbeelden in onze omgeving die ons raken. Soms hebben we het door en delen het, maar soms hebben we het ook niet door maar verandert onze humeur.

Maar vragen aan iemand hoe hij of zij kan raken is een heel andere vraag. Een directe vraag. Een on-Nederlandse vraag. Eigenlijk een vraag die reflectie vereist. Van jou als persoon. Wanneer raakte ik? Mijn kind, mijn vriend of vriendin, mijn medewerkers, mijn publiek, mijn gemeente, mijn volk, de mensheid? Raken gaat over een persoonlijke bijdrage leveren aan de wereld.

Voor ons, Andre Heuvelman en Nicoline Huizinga, voelt het dat het tijd is. Tijd om die stap te maken. Een website te vullen met “Ik raak”-verhalen. De tijd die volgens sommigen andere codes heeft, omdat we veranderen van het vissentijdperk naar het aquariustijdperk, waarin meer behoefte is aan verbinding, platforms, echte verhalen. Waarin oude structuren zullen afbreken. En ja, de wereld verandert rap. Een vriend zei dat we in het centrum zitten van een wervelstorm en straks over een paar jaar gaan zien hoe alles veranderd zal zijn. Wij zijn ervan overtuigd dat ook de creativiteit en met name die uit de kunst weer een fantastische rol gaat krijgen. Ergo, op deze pagina lees je raak-verhalen van succesvolle mensen, maar ook van gewone mensen zoals jij en ik. Waarom? Omdat deze tijd vraagt om delen. Het is er tijd voor.

Hoe werkt de Ikraak-challenge?

  1. Jij stuurt ons jouw persoonlijke “Ik raak”-verhaal naar mail@andreheuvelman.com
  2. Je ontvangt feedback van ons team
  3. De definitieve versie plaatsen we op Ikraak.nl met jouw naam en foto erbij

We zien jouw verhaal graag tegemoet!

Andre en Nicoline

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin