If I should lose you

“If I should lose you” is een geweldige compositie van Ralph Rainger en was de inspiratie voor vele artiesten om daarvan een eigen, persoonlijke uitvoering de wereld in te sturen.

“If I should lose you”, letterlijk vertaald: “Als ik je zou verliezen”. Tja, de werkelijkheid bij de retailers V&D, Blokker en Manfield lijkt er één van de angst iets te verliezen. Maar ook grote corporates, politiek, bestuurders en banken zijn bang de oude systemen te verliezen. Ze lijken te zitten in een zeepbel die elk moment uit elkaar kan spatten. Terwijl om ons heen de jonge generaties wereldplatforms bouwen waar “verliezen” niet bestaat. Waar “delen” en “gelijkheid” de nieuwe codes zijn. Waar geld zijn waarde verliest, net als het hebben van geld.

Ik sprak deze week een jongeman van nog geen 30 die net de nieuwe senior innovation manager was geworden van een grote telecomaanbieder. Toen ik hem vroeg hoe hij dat voor elkaar had gekregen, zei hij dat hij tijdens het sollicitatiegesprek had gezegd dat als ze niet zouden veranderen, ze over 3 jaar niet meer bestaan.

Wauw.. De nieuwe realiteit! Niks te verliezen. Geen zeepbel, maar gewoon een in verbondenheid opgegroeid jong mens en daar zijn er gelukkig enorm veel van. Verbonden door Hyves, Facebook, Instagram en Snapchat, om er maar een paar te noemen. Terwijl wij daar 20 LinkedIn netwerkbijeenkomsten voor nodig hadden om ons enigszins verbonden te voelen. Ik ben pas 50 geworden, dus ik behoor ook tot die generatie.

Ik ben er van overtuigd dat we in het oog van een storm zitten en over een paar jaar zien dat alles om ons heen is veranderd.. Gelukkig zijn de jonge mensen er dan nog!

Nog even terug naar de muziek. “If I should lose you” is al keer op keer door velen gecoverd. En succesvol. De muzikanten leken het ook al voor te doen. Ik zet mijn vertrouwen in op die 2: de jeugd en de muzikanten. Enne… ik kon het niet laten om ook mijn versie van “If I should lose you” op te nemen. Klik hier!