Dromen

‘Een droom, daar is niets vrijblijvends aan” zei een goede vriendin van mij en medebedenker van de DreamTable, Annemarie de Jong van Better Future.

Dat vind ik nu zo’n mooie uitspraak. Hij maakt ruimte maar ook focus. Dromen in deze tijd van crisis lijkt not done, terwijl het juist het moment is om te dromen. Er is een nieuwe orde waar systemen en structuren ondergeschikt worden en zijn aan de menselijk verbinding. En laat nu net dromen iets puur menselijks zijn! Dromen over jouw bijdrage aan het universum of het nu je bedrijf je gezin of iets anders is. Dromers zijn nodig om de ruimte te creëren voor een ieders bijdrage zou ik zeggen.

Die ruimte is voor sommigen angstig. Bedreigend zelfs. Vasthouden aan de structuur want o wee als ik mijn baan verlies of mijn target niet haal. Maar juist dan zou een manager of directeur je de ruimte moeten geven te dromen om jouw bijdrage te gaan voelen. Activatie van mensen lijkt het sleutelwoord. Ruimte creëren om te dromen activeert dus mensen. Die dromen delen zorgt voor shared dreams. En aan die dromen is niets vrijblijvends.