Willem Jeths

Willem Jeths

Componist des Vaderlands / Willem Jeths

Beste André, ik wil je enorm bedanken voor de schitterend gespeelde soli in mijn Conductus. Zò intens en zò raak, ik kreeg tranen in mijn ogen!! Heel veel dank hiervoor!

Culture: Rotterdams Philharmonisch Orkest

Andre is sinds 1990 als trompettist en vanaf 1997 als solotrompettist verbonden aan culture het Rotterdams Philharmonisch orkest, een modern orkest met sterke wortels in de traditie van de klassieke muziek en het temperament van de thuishaven Rotterdam. Het orkest speelt in binnen- en buitenland en is beroemd om de klassieke muziek die wordt gecombineerd met disciplines als beeldende kunst, film of dans. Zowel gevestigde namen als jong talent vinden bij het orkest een podium en dat deze aspecten maken dat dit orkest naadloos bij Andre past.

Naar de website van het Rotterdams Philharmonisch Orkest

Nederlands Blazers Ensemble

Sinds 25 jaar is Andre lid van het Nederlands Blazers Ensemble (NBE), een groep van ruim twintig topmusici die zo’n tachtig keer per jaar samenkomen om in binnen- en buitenland bijzondere programma’s te spelen. Gezamenlijke bezieling en honger naar avontuur drijft het NBE tot het maken van theatrale muziekprogramma’s die zelden onder één muzikale noemer te vangen zijn; en dat is ook Andre ten voeten uit. Het NBE verzorgt jaarlijks het Nieuwjaarsconcert dat door de VARA op televisie wordt uitgezonden.

Naar de website van het Nederlands Blazers Ensemble

Codarts Rotterdam – Hogeschool voor de Kunsten

Sinds 20 jaar is Andre hoofdvakdocent trompet aan het Rotterdams conservatorium Codarts. Aan dit instituut betreedt hij steeds weer het spanningsveld tussen zijn eigen aanpak ten opzichte van de regels en de ideeën van jonge musici over hoe een leven in de muziek eruit ziet.

Naar de website van Codarts

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin