CREATE or REACT

Het zijn allebei werkwoorden, ze hebben allebei zelfde letters, maar er zit een totaal andere beweging in. Create or react: it’s up to you!

Welke ruimte ontstaat er door muziek? Tussen mensen maar ook in jezelf?

Muziek kan die ruimte innemen, voelbaar maken en dat wat verborgen leek tevoorschijn laten komen.

Zo startte ik deze week mijn eerste vodcast, een video podcast waarin ik in gesprek ga met mensen en ze vraag welke ruimte, verhalen of gebeurtenissen die muziek bij hen aanraakt en tussen hen en hun omgeving.

Wat er dan ontstaat zijn minstreels in het NU die net als in vroeger tijden de wereld van mensen iets groter maakten. De minstreel in jezelf, die vol tevoorschijn komt in een oermenselijk ZIJN zonder polariteiten en daarmee het podium betreedt met zijn of haar verhalen, levensgebeurtenissen en verlangen.

Ik vind het gaaf om te ervaren dat wanneer echte muziek onvoorwaardelijk binnenkomt het mijn gasten transformeert tot creators. Niet meer reagerend op de buitenwereld, maar initiërend vanuit hun binnenwereld met die pure muziek als anker.

Laten we daarom deze tijd te gebruiken om te gaan creëren in plaats van te reageren op alles wat is. Het NU blijkt simpel gezegd het dichtst bij morgen te zijn.

Hieronder vind je de eerste vodcast met een gesprek met Josta Kolkman over het muziekstuk wat enorme impact op haar heeft gemaakt.